LS-IVWV examen - Normec Certiprotect

LS-IVWV examen

Bij de Industrie & Utiliteit examens zijn de leerdoelen uit het Stipel certificatieschema gebaseerd op NEN 3140 (voor laagspanning) en op NEN 3840 (voor hoogspanning). De certificatieschema’s voor de netbeheerders zijn gebaseerd op de BEI BHS en de BEI BLS.

Entreecriteria

Deelname aan een Stipel I&U examen is vrij voor iedereen. De examens zijn zo ingericht dat zonder het juiste elektrotechnische vooropleidingsniveau het examen niet gehaald kan worden.

Wat wordt er getoetst?

Stipel I&U kent de volgende onderdelen.

Theorie

  • Basis theorie (alleen voor VP en IV/WV)
    Alleen bij het eerste examen van de aanwijzing. Bij het verlengen van eenzelfde of lager certificaat kan vrijstelling gekregen worden, mits de kandidaat binnen 5 jaar na het behalen van het voorliggende certificaat met goed gevolg examen heeft gedaan.
  • Certificatietheorie

Praktijk

  • Praktijkopdracht A: het uitschrijven van een bedien- en of werkplan (alleen IV/WV)
  • Praktijkopdracht B: het uitvoeren van een praktijkopdracht

Waar worden de examens afgenomen?

De examens vinden plaats op de locaties van de opleiders en netbeheerders. De opleider waar een kandidaat de training volgt, zal samen met de kandidaat de examenlocatie afstemmen.

Bekijk alle locaties >

Dummy-2

Klaar voor het examen?

Stipel heeft een proefexamen ontwikkeld om een beeld te geen van de vragen die in een Stipel-examen gesteld kunnen worden. Dit proefexamen kunt u gebruiken in uw voorbereiding. Lees ook meer over onze aanpak tijdens het afnemen van het examen.

Bereid u voor op het examen
Klaar voor het examen?
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte