Onze aanpak - Normec Certiprotect

Onze aanpak

Veiligheid in de elektrotechniek hoeft niet moeilijk te zijn. Met een doeltreffend examen toetsen wij of de kandidaat alle risico’s herkent en adequaat handelt. Veiligheid staat hierbij centraal. Daarom gaat veilig werken bij ons voor het slagingspercentage.

Veiligheid boven slagingspercentage

Wij hebben veilig werken op nummer één staan, daarom is bij Normec Certiprotect veilig werken belangrijker dan het slagingspercentage. Bij iedere kandidaat die slaagt, willen wij het gevoel krijgen dat hij ook daadwerkelijk veilig kan werken, zodat iedereen na de werkdag weer gezond naar huis kan.

Techinicus

Hoge kwaliteit

Wij streven voortdurend naar een hoge kwaliteit van theorie examens. De examens worden meerdere malen per jaar gemonitord in de centrale examencommissie, waar Normec Certiprotect deel van uitmaakt. Op basis van de examenstatistieken worden vragen goedgekeurd, verwijderd, toegevoegd, verduidelijkt en mogelijk in een andere vorm gegoten. Bovendien sluiten onze praktijkexamens met herkenbare praktijksituaties goed aan op het dagelijks werk van de kandidaten.

Examenkandidaat

Voorbereiden op het examen

Voor een Stipel PCE examen geldt dat u alleen kan deelnemen als u aan de voorwaarden van de vooropleiding voldoet. Voldoet u niet, dan wordt er geen examen afgenomen of certificaat uitgegeven. Deelname aan een Stipel I&U examen is vrij voor iedereen. De examens zijn zo ingericht dat zonder het juiste elektrotechnische vooropleidingsniveau het examen niet gehaald kan worden.

Certificatieschema’s

In de certificatieschema’s zijn de uniforme eisen vastgelegd waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een persoonscertificaat. De certificatieschema’s worden beheerd door Stipel (Stichting Persoonscertificatie Energietechniek).

Examenreglement

Elk examen wordt afgenomen conform ons examenreglement.

Wat wordt er getoetst?

Met een doeltreffend examen toetsen we of u de risico’s herkent en adequaat maatregelen neemt. Centraal staat dat de kandidaat niet alleen weet hoe hij veilig moet handelen, maar ook laat zien waarom hij bepaalde handelingen uitvoert. Het examen wordt afgenomen door kundige examinatoren met veel praktijkervaring in het vak. De installaties staan tijdens een examen voor het grootste gedeelte onder de werkelijke spanning, zodat de hele attitude hetzelfde is als in de praktijk.

Bekijk onze examens
AdobeStock_40725797

“Veilig werken is belangrijker dan het slagingspercentage”

Bent u opleider?

Op zoek naar een erkend examenbureau voor het afnemen van (Stipel) veiligheidsexamens? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Normec Certiprotect werkt als onafhankelijk examenbureau samen met verschillende opleiders. Dankzij ons grote netwerk van examinatoren zijn wij flexibel met het inplannen van examens. Examenkandidaten kunnen dus altijd op korte termijn bij ons terecht. Ook in het weekend of in de avonduren.

Neem contact met ons op
Bent u opleider?
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte